domingo, 11 de noviembre de 2012

Visita a Xirivella

Esta setmana hem anat de visita a Xirivella.
El dimarts varem visitar:


  •  La Casa de la Cultura de Xirivella.
    Ens varem explicar la programació d'aquesta. Com s'organitzen i les activitats que fan.
    Per una banda tenen l'objectiu de proporcionar a els seus ciutadans activitats culturals, per aixo fan: tallers, conta comptes, concursos de pintura, locals d'assajos etc.
    També es celebra a Xirivella la 19a Mostra Internacional de Pallassos.
     I algunes de les activitats d'aquesta mostra son les següents: Exposicions de fotografies, tallers de clowns, "Tapaclown" La ruta de la tapa, taller de risoteràpia, actuacions en teatres, concurs de clowns i actuacions de artistes de clown.
    També realitzen activitats en conjunt amb associacions i col·lectius  del poble com son: La associació de la dona, La Falla de Xirivella, Associació Castilla-La Mancha, Payasospital, grups de música, ONG, Centre Residencial Savia...
    Jo pense que la Casa de la Cultura de Xirivella te una amplia i bona programació per a captar a molts dels seus habitants i per a que participen en el creixement de la seua cultura.
  • La Residencia Savia per a la tercera edat.
    En aquesta visita varem ver l'actuació del clown Carlos Calostro Meconio, Fideu (José Carlos Soto) y Pupetes (Rosana Mira).
    S'anomenava Rescate Emocional: Un recital d'un artista ancià de la música i l'humor. L'artista va cantar e interpretar un tango.
    L'actuació va ser molt entretinguda i divertida. Els iaios van disfrutar molt de la companyia d'aquestos artistes i van passar un rato molt agradable.



    Despres de l'actuació L'animadora Sociocultural de la residencia, ens va donar un passeig per tota la residencia, ensenyant-nos les diferents dependències.
    Després ens va explicar qual era la seua llavor com a TASOC i ens va dir totes les funcions que realitza a la residencia.

    Dues visites em van agradar molt i pense que es una bona oportunitat per a coneixer diferents àmbits de treball de Animació.
Per últim el divendres a la nit varem anar alguns companys de classe a veure:
  • El 7é Concurs de Números de Clown Los hijos de Augusto.
    Varen actuar: SomRius & MoneLi amb Imagina-Riu'M, Inane amb La última canción, L'Esglai Teatre amb la Clownclusión i PayaSOSpital amb Al oeste del oeste.
    Una vegada terminades les actuacions varem votar. I va guanyar PayaSOSpital.
    Totes les actuacions varen ser molt bones i els clowns demostraren la seua professionalitat.
    M'agradat molt aquesta experiència i el recomane a la gent que visite la mostra de pallassos de Xirivella.

------------------------------------------------------
Esta semana también hicimos en clase exposiciones sobre entidades privadas, públicas y sin ánimo de lucro.
Pequeño resumen de las exposiciones:
  • EL CONSEJO DE EUROPA: Esta compuesto por 43 paises (21 son de Europa) Su objetivo principal es defender los derechos humanos y la democracia parlamentaria.
  • UNIÓN EUROPEA: Comunidad política de derecho constituida con régimen de organización interna para propiciar y acoger la inegración y gobernanza en común de los estados componentes.
    Su objetivo es promover el patrimonio y el desarrollo cultural en las regiones desfavorecidas.
  • UNESCO: Sus objetivos son garantizar la educación gratuita y equilibrada. Y proteger y preservar el patrimonio en todas sus formas.
  • AYUNTAMIENTO MISLATA: Trabaja con los departamentos de cultura, juventud, mujer y fiestas. Donde realizan diversas actividades para los diferentes ámbitos.
  • ASOCIACIÓN CULTURAL L'ALBUFERA: Su objetivo es conservar la banda (única actividad cultural del pueblo)
  • L'ATENEU POPULAR: Fomenta el liberalismo. Es un centro cultural público que potencia la creación artística. Una de sus principales actividades es el CIRCO
  • FUNDACIÓN BANCAJA:  Es una banca pública. Nace a raiz de los beneficios que obtiene la caja de ahorros. Promueve y desarrolla acciones para facilitar la mejora e igualdad de oportunidades para los ciudadanos. Trabaja 3 áreas: Desarrollo Social, Jovenes y Cultura.
  • ASOCIACIÓN INMIGRANTES JARIT (JARITÉ): Centro de Ruzafa con diferentes espacios con actividades, talleres, espectáculos, comidas de los diferentes paises, etc.
  • SALA RUSSAFA: Centro cultural de artes escénicas. Compañia de teatro que se dedica a realizar obras de teatro y formación.
  • FORUM, TRATRO Y EDUCACIÓN: Se dedica a la creación, producción y distribución del teatro en inglés.
  • COMPAÑIA DE DANZA (AMANSA DANSA): Compañia de danza contemporánea 
  • TEATRE LLUERNA:

No hay comentarios:

Publicar un comentario